• כוונה וחשק להתפלל

עובדי האלילים טוענים שהאליל שלהם הוא מקור ההוויה

הרב ש. יוסף וייצן

י"ט טבת תשע"ז
שאלה
עובדי האלילים טוענים שאלילם הוא מקור ההוויה. על פי הבבלים ההוויה נוצרה על ידי זוג אלים, אפסו ותיאמת, על פי המצרים העתיקים ההוויה נוצרה על ידי האליל רע, על פי היוונים היקום נוצר על ידי אליל בשם כאוס, וכך הלאה. אז איך, בכל זאת אנחנו יכולים לוודא שאיננו מתכוונים במלה "אתה" לאחד מן האלילים האלה, ואיך נדע לכוון למי שצריך לכוון?
תשובה
שלום רב אנחנו לא נותנים פירושים שאינם עולים בקנה אחד עם מחשבת היהדות ועם יסודות האמונה. כל טוב