• שאלות כלליות

רופא נשים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז אלול תשע"ו
שאלה
שלום הרב, ברוך השם אנחנו בחודש הריון מתקדם והכל מתקדם כשורה. עלינו לבצע בדיקות הריון שגרתיות, ואשתי מעדיפה להיבדק אצל רופא נשים גבר, שנחשב לאחד הרופאים הטובים בתחום, אף על פי שאין סיבה מיוחדת להעדיפו על פני רופאה. - מה עלינו לעשות במקרה הנ"ל? - באופן כללי מה ההלכה לגבי העדפת רופא נשים גבר כשאין צורך מיוחד? - מה נחשב לצורך מספיק להעדיף רופא על רופאה? - במידה והיא בכל זאת תלך אליו, מה ניתן לעשות? לא בטוח שאוכל להגיע לבדיקה אשמח לפירוט בתשובה כדי שנוכל לתכנן בעתיד. תודה רבה
תשובה
אם לאישה זה לא מפריע להבדק אצל רופא גבר, היא יכולה להבדק. אצלו ובודאי כשהיא מעדיפה רופא שנחשב טוב בתחום, שיכולה ללכת לרופא גבר כי רופא באומנותו טריד. הבעל כלל לא צריך להיות בבדיקה.