האם מותר לנשים לנעול נעלי עקב?

הרב יצחק גרינבלט

י כסלו תשע"ז
שאלה
שלום רב, אני נערה בת 20 חוזרת בתשובה כבר במשך שנתיים ב"ה. משתדלת כמה שיותר ללמוד ולהבחין בין מה מותר ומה אסור. עלתה לי שאלה שמאוד עניינה אותי, בגלל שהגיע עונת החורף יש לי הרבה בקשיים במה מותר ומה אסור . רציתי לדעת אישה שמתלבשת בצניעות וגורבת גרביונים של 40 דיינר, האם מותר לה לנעול מגפיים שיש בהם תוספת גובה? העקב אינו עקב דק ולא מרעיש . הוא יותר עבה אבל יש לו גובה רגיל (לא נמוך ולא גבוה מידי) אשמח לדעת את התשובה הנכונה, תודה רבה !
תשובה
בס"ד שלום לך. שמחתי מאוד לשמוע על תהליך החזרה בתשובה שלך. ממש מרגש לראות שאת כל כך משתדלת, כל כך מקפידה על דברים ושכל דבר את שואלת. זה ממש נפלא, המשיכי כך ותזכי בעזרת ה' להמון ברכה והצלחה. אחת מהמידות החשובות ביותר אצל נשים זו מידת הצניעות. מידה זו כוללת הלכות שונות, אך היסוד הכולל את השאלות הוא חשיבות הצניעות, חשיבות השמירה על הקדושה של בת ישראל כשרה, שמירה על טהרה בעם ישראל. חשוב מאוד שמלבד ההלכות המעשיות של שמירת הצניעות, גם לשמור שלא למשוך תשומת לב. דברים המושכים תשומת לב של בנים נוגדים את הצניעות הבסיסית שהיא רוח התורה, שהיא עומדת מאחרי ההלכות. לכן, עקבים שעושים רעש, מושכים תשומת לב, מהווים בעיה בצניעות, אך אם העקב הוא רק מעט תוספת גובה, והם לא עושים רעש, ולא דקים אין בכך בעיה כלל וכלל. בפרט שאת מקפידה על לבישת גרביים צנועות. בהזדמנות זו אשמח להציע לך, אם אין לך, שנעזור לך למצוא רב שתוכלי ללמוד אצלו את ההלכות ואת הדברים שאת צריכה, מסגרת מתאימה להמשך הלימוד שלך וכל עזרה שנוכל. הרגישי חופשיה לפנות ולשאול ואשמח לעזור. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.