• תרומות ומעשרות - ממה?

הפרשת תרו"מ על העתיד

מכון התורה והארץ

ז כסלו תשע"ז
שאלה
שלום יש תשובה של הרב קוק במשפט כהן סי’ לה לגבי הפרשה על להבא איני מבין, איך אפשר להפריש על פירות שטרם נתלשו וטרם נגמרה מלאכתם למעשר, ויותר מזה, על פירות שלא באו לעולם
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' הרב לא דן על דבר שלא בא לעולם, אלא אדרבא על דבר שבא לעולם, שהרי הוא לוקח פירות כבר כעת, והפירות שכעת הם כבר מוכנים לאכילה, ועל כן אין דיון אלא על השלמת הגידול, ומכיוון שההפרשה היא מכעת על זמן הלקיטה, והוסיף שם שראוי לומר שוב את הנוסח בזמן ההפרשה, על כן אין כל בעיה בדברי המשפט כהן וזה פשט הגמ' ב"מ וכן דברי הרמב"ם. אמנם בהר צבי הציע דרך על דבר שלא בא לעולם, וגם זה הלכתית תופס אם אומר את הנוסח בזמן ההפרשה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ