• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

האם יש לבטל שיעור תורה בגלל הדלקת נר חנוכה

הרה"ג יעקב אריאל

כ כסלו תשע"ז
שאלה
משום מה ממהרים להדליק נר חנוכה מיד עם השקיעה, מה שגורם לביטול שעורי תורה המתקימים בשעה זו בבית הכנסת. רק הרמב"ם פסק בשעתו שפרסומה דניסא - עד שתכלה רגל הוא רק עד חצי שעה מהשקיעה, אבל אנחנו שנוהגים לפי המחבר בהתאם להבהרות של המשנה ברורה לא מוגבלים כל כך, במיוחד שהמשנה ברורה מדבר על שקיעה שניה, ובימינו, אנשים רק מתחילים לחזור מהעבודה בשקיעה ראשונה. אם נדליק נרות חנוכה בסיום השעור אחר תפילת ערבית כשעה אחר השקיעה (שזה בערך זמן רבינו תם להדלקה) מה לא תקין בהדלקת הנרות למה לבטל שיעורי תורה?
תשובה
לא רק הרמב"ם פסק כך. לכל הדעות זריזים מקדימים למצוה לכן לכתחילה יש להזדרז ולהדליק עם חשכבה, לפחות עם צאת הכוכבים. ראויה מצוה זו שאנשים יסיימו למענה את עבודתם מוקדם יותר ללמוד תורה אפשר גם אח"כ