• הפסק בתפילה

דיבור וברכות לאחר עניית ברכו

הרב יוסף אפריון

כ"ח אדר תשע"ז
שאלה
שלום וברכה, האם לאחר עניית "ברכו" לתפילת ערבית אסור לדבר? ומה הדין במאחר לתפילת שחרית יכול לברך ברכות השחר וברכות הנחת תפילין (וכן שאר הפסוקים שאומרים בהנחתם) לאחר עניית ברכו של שחרית?
תשובה
שלום. לאחר ברכו של ערבית אין לדבר כלל. [ומותר רק לענות לחלק מדברים שבקדושה כמו יהא שמיה רבא]. המאחר לשחרית והציבור כבר הגיע לברכו, יענה עם הציבור ואח"כ יתפלל כסדר ביחידות (או כמובן במנין אחר) כיון שעד שיניח תפילין וכו' לא יספיק להגיע לתפילת שמונה עשרה עם הציבור שזה עיקר תפילה בציבור.