• שבת ומועדים
  • שנים מקרא ואחד תרגום

להוציא מהפה בשניים מקרא ואחד תרגום

הרב יוסף אפריון

כ"ח אדר תשע"ז
שאלה
שלום וברכה. האם בלימוד שניים מקרא ואחד תרגום חייבים להוציא מהפה את המילים כמו בתפילה או שמספיק ללמוד אפילו רק עם העניים כמו כל לימוד אחר? יש הבדל לגבי זה הין לעשות עם רשי או אונקלוס? אשמח לקבל תשובה עם פירוט מקורות. תודה רבה!
תשובה
שלום. יש להוציא בשפתיים הן את המקרא והן את התרגום. המהדר ללמוד בצמידות לכך גם את רש"י ראוי שיוציא בשפתיו גם את רש"י. באופן כללי גם בכל לימוד אחר מומלץ מאוד להוציא את המילים בשפתיים ומועיל הדבר לזכרון, וכפי שכבר המליצו חז"ל במסכת ערובין נד. להרחבה עייין בתשובה המצורפת. //www.yeshiva.org.il/ask/84965