שבת אצל אדם חילוני

הרב דוד חי הכהן

כ"ה טבת תשע"ז
שאלה
שלום כבוד הרב! כאשר אני עושה שבת אצל הדודים החילוניים הם רגילים להשאיר את האור במקרר דלוק גם לאחר כניסת השבת וכאשר אני מבקשת מהם לכבות לפני כניסת השבת הם אומרים שאני יכולה לבקש מהם והם יפתחו את המקרר (הם מתנגדים). האם מותר לי במקרה כזה לבקש מהם לפתוח את המקרר ולהוציא ממנו שתייה או כל דבר אחר שאני רוצה?
תשובה
אי אפשר לבקש מהם לעשות דבר אסור כי את מכשילה אותם באיסור, ואסור להכשיל אף אחד. באיסור. טוב שלא תתארחי אצלם כשאת לבד בלי ההורים כי יהיה לך קשה לשמור מצוות. והלוואי שד' ישמור עלייך שלא תיכשלי, ובזכותך יחזרו גם הדודים בתשובה שלימה.