• כל השאלות

כשרות שוקולד שנקנה בדיוטי פרי בישראל

הרבנות הראשית לישראל

ט"ז טבת תשע"ז
שאלה
בס"ד שלום הרב, חברה קנתה לי מארז שוקולדים אישיים קטנים שמגיעים באריזת שקית גדולה. שוקולד בשם rease`s וכן שוקולד בשם hershey`s. הם נקנו בדיוטי פרי בישראל. על האריזה עצמה לא מופיעה כשרות, אך היא אמרה שהיתה מדביקה לבנה עם הכשר על האריזה. האם מותר לאכול? אם יש אפשרות כזאת באתר- אנסה לשלוח תמונה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה לכתחילה יש לאכול מוצרים מיובאים רק כאשר יש להם כשרות ואישור של מחלקת היבוא של הרבנות הראשית לישראל. אם אין כשרות יתכן שיש מרכיבים נותני טעם לא כשרים. ואם יש רק כשרות חו"ל יתכן שמשתמשים בחלב נוכרי או אבקת חלב נוכרי. בברכה הרב חגי בר גיורא