• שאלות כלליות

כשרות בשוקולד- המשך לשאלה

הרבנות הראשית לישראל

י"ח טבת תשע"ז
שאלה
תודה לרב על תשובתו המהירה. 1. האם אפשר לסמוך על כשרות הרבנות אם היא אינה מודפסת על האריזה עצמה, אלא מודבקת במדביקה? 2. נדמה לי שהופיעה על האריזה כשרות של ה U. (בציון האות U בלבד. חלב נוכרי נאסר ממש, לא? (בניגוד לאבקת חלב נוכרי שיש מי שמתיר)- איך בחו"ל נותנים כשרות לדבר כזה? תודה רבה!!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה כן, אפשר לסמוך על מדבקה. הכשרות היא של הou עיגול ובתוכו u. חלב ניגר(נוזלי) נאסר בגמרא, רמב"ם ובשולחן ערוך. לכן הרבנות הראשית אוסרת חלב ניגר, ומתירה למקלים אבקת חלב כאשר הדבר מצוין על האריזה כי על אבקה לא גזרו. יש המתירים אף חלב במקומות שיש פיקוח של המדינה שלא עורבב בו חלב טמא, הרבנות לא סומכת על הפוסקים הנ"ל. בברכה הרב חגי בר גיורא