• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

מימוש פוטנציאל אישי

הרב יהושע שפירא

א שבט תשע"ז
שאלה
שלום כבוד הרב, ברצוני לדעת כיצד אני יכול לברר מהו הפוטנציאל הנשמתי שלי אשר בהוצאתו מן הכוח אל הפועל אצליח לממש את ייעודי בצורה הטובה ביותר. האם יש הדרכת תורה בעניין?
תשובה
ההדרכה הפשוטה היא שאין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ, ואין אדם מהדר אלא במקום שליבו נוטה, ורחמנא ליבא בעי. יש חלוקה בחתם סופר בין המצוות שמחייבות את כולם שוווה בשווה, והן המופיעות בשולחן ערוך, לבין מידות החסידות שבהן כל אחד פועל לפי נטייתו האישית. אדם בוחר בעצמו על פי הכשרונות שהקב"ה נתן לו, על פי הנטיות שהקב"ה נטע בתוכו, ולפי המציאות שהקב"ה שתל אותו בה, כדי לפעול ולתקן. כל אדם נברא כדי לתקן את המציאות, וכל אחד קיבל גיזרה אחרת שבה הוא צריך לתקן. לכן אדם צריך לפתוח את עיניו, כדי לראות במה הוא יביא את התועלת הגדולה ביותר לתיקון המציאות, ומה מתאים לאישיות שלי ומענג אותה בעבודת ה' יותר מכל דבר, כמו שאמרו חז"ל "אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ".