• כלים והכשרתם

טוסטר בשרי שהכינו בו טוסט חלבי

הרב יצחק בן יוסף

י"ח שבט תשע"ז
שאלה
שלום וברכה! קנינו טוסטר לחיצה חדש והשתמשנו בו רק לבשרי (חימום נקניקיות ושניצלים) . יום אחד חמי וחמותי עשו ביביסיטר, כיוון שהטוסטר היה חדש, הם לא ידעו שהוא בשרי (יש לנו גם חלבי אחר לחלוטין, הם חשבו שהוא מקולקל), אז הם הכינו בטוסטר הבשרי טוסטים חלביים מרוחים בחמאה בצד החיצוני של הלחם. לא עברו 24 שעות מאז השימוש האחרון בטוסטר לבישול בשרי (בערך 14:00 יום לפני כן) לבין הבישול החלבי בו (בערך 12:00). לטוסטר יש לוחות מתפרקים שאפשר לנתקם מגוף החימום ולשלוף החוצה (שלפנו אותם לטבילה אחרי הקנייה לפני השימוש הראשון). מה דינו של הטוסטר? האם אפשר באיזה דרך להכשיר את הלוחות? תודה רבה,
תשובה
הטוסטר אסור בשימוש עד להכשרתו. שלבי הכשרה: א. ניקוי יסודי, ב. המתנה 24 שעות. ג. הלוחות יעברו הגעלה במים רותחים. ד. לאחר מכן חיבורם של הלוחות והפעלת הטוסטר רבע שעה.