• שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ

מעבר דירה חדשה לפני פסח האם נדרשת בדיקה

הרב פרופ' נריה גוטל

ח ניסן תשע"ז
שאלה
שלום וברכה, אני עובר לדירה חדשה לפני פסח. בדירה זו לא אכלו כל חמץ ולא נכנס כל חמץ. האם יש חובה לבדוק את החמץ בדירה זו או יש רק לבטלו? ושאלה נוספת - ברשותי דירה הנשארת סגורה לפסח והיא ריקה ונקיה מחפצים. האם גם אותה יש לבדוק או רק לבטל את החמץ? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
ב"ה שלו"ר, חובה לבדוק מקום שבבעלותו, ודירות אלה הן בבעלותו. לגבי הראשונה, מי לידיך תקע שפועלים לא אכלו שם? שחולדה לא גררה לשם? וכו'. לגבי השניה, מי לידיך תקע שלא תשנה את דעתך ? סוף דבר: לבדוק. פסח כשר ושמח