• שבת ומועדים
  • צאת שבת והבדלה

הבדלה למי שמחלל שבת

הרב חיים שרייבר

ט"ז ניסן תשע"ז
שאלה
שלום רב , רציתי לדעת אם אישה שלא שומרת שבת כהלכתה יכולה לעשות הבדלה יש לי חברה שמאוד רוצה לעשות , היא נוסעת בשבת אמנם אבל מדליקה נרות ולא מדליקה אש
תשובה
שלום חשוב לקיים כל מצוה ולכן אף אם שמירת השבת לא נעשית בהקפדה גמורה חובה לעשות הבדלה. מנגד יש לזכור שאין בכך הצדקה להמשך חילול שבת ושום איסור אף לא מדרבנן נעשה מותר בעקבות קיום מצות הבדלה. בעז"ה מתוך מצוה זו יאיר עליה אור השבת ותזכה להתענג לכבד ולשמור את השבת על כל הלכותיה. יום טוב