• שאלות כלליות

בלעתי חרק בזמן שישנתי

הרב בניהו שרגא

י"ג אייר תשע"ז
שאלה
כבוד הרב שלום, היום בלילה חלמתי שבלעתי חרק והרגשתי אותו בתוך הפה שלי ובחרתי לבלוע אותו מתוך שינה וכשקמתי בבוקר טעיתי אם זה היה רק חלום אבל יש לי תחושה חזקה שכן בלעתי אותו. אם כן בלעתי, אבל מתוך חלום, האם אני אשמה שבלעתי את החרק והנפש שלי טמאה עכשיו? ואם כן, מה אני יכולה לעשות כדי לתקן את זה?
תשובה
שלום וברכה, אשרייך על חוסר הרצון להכשל בדבר איסור. אך במקרה שלך יתכן שלא היתה כלל אכילת איסור. גם אם כן , נראה שזה היה במצב של חוסר שליטה שכן בוודאי אם היה הדבר בזמן עירנות היית יורקת את החרק הן מחומרת האיסור והן מהגועל. בכל מקרה לכל אדם כדאי לעשות את אשר כתוב על מישהו אחר שכן נכשל באכילת איסור. ההמלצה לנכשל היא לעשות מצוות באותו אבר (עץ יוסף במדרש רבה ויקרא כא,ה) כלומר ללמוד הלכות תולעים ('בדיקת המזון כהלכה' (ח''א פ''י) בשם הגר''ח קנייבסקי) ובכך יידע יותר טוב להישמר מאכילת איסור. ('כבוד שמים' לבעל החפץ חיים פ''ג לעניין לשון הרע) בהצלחה רבה ובשורות טובות לכלל ישראל