• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

אכילה אחרי הדלקת נרות שבת

הרב בניהו שרגא

כ"ב תמוז תשע"ז
שאלה
שלום כשילדי היו צעירים נהגתי לתת משהו טעים מיד אחרי הדלקת נירות שבת,לכבוד השבת. בתי עברה לא מזמן בת מצווה,האם אפשר להמשיך בזאת? ומה בדין אשה שרוצה לשתות תה ו/או עוגה אחרי ההדלקה? (סוף סוף נחת:)) תודה רבה
תשובה
שלום וברכה א. ישר כח על חיבוב המצווה. אכן זה רעיון נפלא לתת דבר טעים בהדלקה. אפשר לתת אף לבת שעברה בת מצווה. היא לא מקבלת שבת בהדלקתך. (רמ''א רסג,י. שש''כ מג,יח) ב. אישה שמקבלת שבת בהדלקת הנרות [נוהגת כמנהגי אשכנז או כי מדליקה מוקדם מהנהוג במקומה אך אחר פלג המנחה] ,חלים עליה כל דיני שבת ובכללם גם חובת קידוש, לכן אסור לה לאכול או לשתות עד הקידוש. (שש''כ מג,מה) אמנם אם היא צמאה - יכולה לשתות מים עד השקיעה. בעת הצורך אפשר להקל גם בשתיית תה. (שש''כ מג,מו. חזו''ע שבת א עמוד רכא מקל אף ללא צורך מיוחד) כשמרגישה חולשה או אישה מניקה שצריכה לאכול או לשתות, תתנה בעת ההדלקה שאינה מקבלת שבת בהדלקתה. כך תוכל לאכול או לשתות עד סמוך לשקיעה. (שש''כ סוף פרק מג). שבת שלום