• שבת ומועדים
  • צאת שבת והבדלה

לצחוק בהבדלה

הרב יצחק בן יוסף

כ"ה תמוז תשע"ז
שאלה
שלום.בעלי עושה הבדלה ובאמצע ההבדלה מצחקק. הערתי לו על כך נראה לי לצחקק באמצע הבדלה נראה כזלזול. לטענתו נהוג כך וגם בבית כנסת עושים כך. בעלי תוניסאי. האומנם? שאלה נוספת אצלהם במשפחה שותים קידוש לפי גילאים של הבנים ואחכ בנות לפי סדר הגילאים. האם יתכן שילד בן ארבע ישתה מקידוש לפני אשה בת 70 או 30 רק בגלל שהוא בן?
תשובה
א. אל תעירי לו על כך. ב. לא ראוי כך לנהוג, ילדים נותנים לפי הגיל. ובודאי אם יש דודות סבתות הם קודמות. צריך לפעול בזהירות על מנת שלא להפר את שלום הבית. יש עדות בעיקר בין הספרדים שמגזימים בכך.