• המניין

תפילה במנין בעזרת נשים מופרדת

כולל הלכה בית אל

ה אב תשע"ז
שאלה
שלום וברכה, בבית הכנסת שלנו ב"ה אין מקום בחדר התפילות ועל כן עזרת נשים אחת הנמצאת משמאל ובמקביל לקהל (המופרדת עם וילון קבוע כדבעי) משמשת בשבתות לתפילה של הגברים. האם אין בכך משום הפרדה מן המנין הכללי? האם יוצאים ידי חובה רק אם יש בעזרת הנשים מנין? מה הדגשים ליציאת ידי חובה והשתתפות במנין הראשי? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בע"ה שלום וברכה. חסרים כמה פרטים בשאלה: א) האם יש רב לבית הכנסת? אם כן, הרי שיש לשאול אותו בלבד, ולעשות כדבריו. ב) אם אין רב לבית הכנסת, חשוב להבין יותר כיצד נראה הפתח (הסגור בווילון) בין בית הכנסת לעזרת הנשים: האם בית הכנסת ועזרת הנשים הם למעשה חדר אחד גדול שמחולק בווילון בלבד? או שהם שני חדרים נפרדים עם חלון פתוח ביניהם? אולי שאולי כל הקיר המשותף בין החדרים איננו? אשמח לענות לאור הפירוט שלכם. בברכה, הרב עודד מילר