• תורה, מחשבה ומוסר
  • מה ללמוד?

ספר מוסר לחודש אלול

הרב דוד חי הכהן

כ"ד אב תשע"ז
שאלה
שלום הרב, רציתי לשאול, איזה ספר מוסר מומלץ ללימוד בחודש אלול? האם יש ענין בחודש אלול ללימוד ספרי מוסר אחרים משאר השנה (יותר עם הדרכות מעשיות ופחות תאורטיים)? אני לומד מדי שנה מסילת ישרים. בעבר, למדתי שערי תשובה ולענ"ד הדגשת יראת העונש פחות משפיעה על עבודת ה’ בדורנו. מצד שני, הספר אורות התשובה קצת מופשט כדי להדריך מבחינה מוסרית באופן מעשי. חשוב לי ללמוד ספר. הספרים שיוצאים בדורנו הם חשובים וטובים, אך נראה לי שההשקעה בלימוד מוסר יש בה מעלה מעבר לקריאה של מאמרי מוסר חשובים ככל שיהיו. תודה מראש
תשובה
כדאי ללמוד ספר פלא יועץ שיש בו דברי מוסר יחד עם הדרכות מעשיות.