• הכותל והר הבית

עליית נשים להר הבית

הרה"ג דוב ליאור

כ אלול תשע"ז
שאלה
א. האם לאפשר לנשים רווקות לטבול עבור עליה להר הבית? ב. האם לאפשר לילדות קטנות, מתחת לגיל 12? ג. האם אני צריכה להיות נוכחת בחדר הטבילה בזמן הטבילה, ולוודא שהטבילה כשרה? ד. האם האשה צריכה לברך על טבילה זו?
תשובה
א. לענ"ד אין לנשים לעלות להר הבית כלל, וממילא אין לאפשר לנשים פנויות לטבול במקווה, כתקנת רבותינו המובאת בריב"ש, כדי למנוע פריצת גדרי הצניעות. ב. ילדות לפני גיל הנערות יכולות לעלות להר הבית ואינן צריכות לטבול. ג. בכל טבילה של אישה צריכה להיות בלנית כדי לוודא שלא תצאנה שערות מחוץ למים. ד. אישה נשואה הטובלת לנידתה בוודאי שצריכה לברך, ולרווקה אסור לטבול כלל, כאמור.