• סוגי הכשרים

כשרות שלא דרך הרבנות

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג תשרי תשע"ח
שאלה
שלום הרב לאחרונה התפרסם שבג"ץ התירו לעסקים לפרט ללקוחות מה הכשרות של כל מוצר, ורק לא להצהיר על עצמם ככשרים. בעקבות כך ארגון בשם 'השגחה פרטית' התחיל להנפיק תעודות שבהם מפורט הסעיפים שבעל העסק מתחייב עליהם, הכוללים ניפוי הקמח, בדיקה מחרקים וכו' וכו'. האם ניתן להסתמך על תעודה כזאת? כשרות טובה באמת חייבת להיות רק דרך הרבנות?
תשובה
אפשר להסתמך רק על תעודה מרבנות מוסמכת מטעם הרבנות הראשית על תעודות אחרות אין להסתמך. המזון שם הוא בחשש טרפה מי שהביא מזון כזה לביתו ובישלו צריך להכשיר את הכלים