• סדרי הדין והדיון

מצלמה שווה לעדות?

כולל דיינות פסגות

א כסלו תשע"ח
שאלה
האם מצלמה שווה לעדות? על פי מה שהבנתי זה לא שווה לעדות, מכיוון שההלכה דורשת עדות אנושית. האם זה נכון?
תשובה
על פי ההלכה צריך שני עדים כדי להוציא ממון, לומדים זאת מהפסוק בפרשת שופטים "על פי שני עדים יקום דבר". אומנם איפה שיש אומדנא דמוכח שאותו אחד חייב, זה גם מאפשר להוציא ממון. לאומדנא זו צריך בית דין שישב ויראה את הראיות ויחליט האם זה מספיק. סרט וידאו הוא הוכחה טובה, אבל בגלל שבימינו אפשר לערוך ולחתוך ולפברק את מה שרואים, אי אפשר לסמוך עליו אלא אם כן במעבדת מומחים יאשרו את מהימנות הסרט. בדיני נפשות לא מועילה שום ראיה חוץ משני עדים. הרב חיים קטן