• שבת ומועדים
  • ישיבה בסוכה

חיוב סוכה בזמן עבודה

הרב מיכאל יומטוביאן

י"ט תשרי תשע"ח
שאלה
אני עובד בחול המועד סוכות, בעבודה הכרחית בחג, שמירה וטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים, שאלתי היא, האם בזמן העבודה אני חייב בסוכה? האם אסור לי לאכול מחוץ לסוכה אכילת קבע, או שבזמן העבודה הדין שונה?
תשובה
אדם שנאלץ לעבוד בחול המועד חייב בסוכה. בשוע בסימן תרמ סעיפים ט' י' מבואר שדוקא עובדים כאלו שעבודתם לא מאפשרת להם לשהות במקום אחד, כגון שומרים מסביב לעיר, או עובדים שאסור להם לחשוף את מקומם הקבוע כגון שומרי גינות ופרדסים מפני גניבות, שאם יבנו סוכה ידעו הגנבים מהיכן כדאי לגנוב, דוקא עובדים כאלו פטורים מסוכה. לכן המוכרים במכולת והעובדים במפעלים ובמשרדים שונים בחג הסוכות, חייבים להקפיד על הלכות סוכה.