• גזל ונזיקין

החזרת דבר גנוב/גזול בכוחות עצמי

כולל דיינות פסגות

כ"ד מרחשון תשע"ח
שאלה
שלום כבוד הרב. עלתה במוחי השאלה הבאה: במידה ונגנב/נגזל ממני דבר מסוים, ואיני מעוניין להתעמת בדין עם הגנב( מצב לא נעים/מפחד) האם במקרה ואין סכנת נפשות מותר לי לקחת (כביכול לגנוב/לגזול) את החפץ שלי בחזרה? כמובן שהכל תיאורטי ושאלתי נובעת מסקרנות. אשמח לתשובתך המלומדת.
תשובה
שואל יקר שלו' וברכה, איני מלומד והתשובה אינה מלומדת אלא היא פשוטה כתובה בגמרא ובפוסקים במפורש. הסוגיא היא במסכת בבא קמא דף כז ובשולחן ערוך חו"מ סימן ד. מותר לאדם לקחת את ממונו שלו שנמצא ביד חברו בגניבה/גזילה. חזק וברוך, הרב י. ש. פנירי