• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

שמש אישי להדלקת נרות חנוכה

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

ב טבת תשע"ח
שאלה
האם ניתן להשתמש באותו שמש כדי להדליק מנורות אחרות, או שכל אחד צריך שיהיה לו שמש אישי שלו?
תשובה
מעיקר הדין אין חובה להשתמש בשמש כלל, אלא שנהגו להשתמש בו לצרכים הבאים: א. כדי להדליק את נרות החנוכה. ב. מניחים את השמש בו הדליקו או נר נוסף אחר על יד המנורה כדי שלא להשתמש באור נרות החנוכה. ולכן מותר להשתמש בשמש אחד להדליק כמה מנורות שירצה. ולגבי הנר שמניחים על יד המנורה תלוי הדבר; אם המנורות נמצאות במקומות שונים מרוחקים זה מזה כפי שראוי לעשות בדרך כלל, הרי שראוי להניח שמש מיוחד אצל כל מנורה בפני עצמה כדי שלא ישתמש לאורה, אולם אם המנורות מרוכזות במקום אחד, די בשמש אחד לכל המנורות. [שו"ע ורמ"א סימן תרעג ומ"ב ס"ק יד-כ].