• סוגי הכשרים

הכשרות של צוהר תועיל למערך הכשרות כולו?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב אדר תשע"ח
שאלה
שלום הרב. שמעתי מפי אנשי צוהר טענה שהרבנות כגוף בלעדי שנותן כשרות עבד בצורה לא טובה, וכעת שיהיו לו גופים מתחרים הדבר יועיל לשיפור מערך הכשרות כולו. בנוסף, לטענתם מערך כשרות כזה יועיל כדי שגם בעלי מסעדות שאינם מושגחים על ידי הרבנות בעקבות נסיון רע שהיה להם בעבר עם משגיחי הרבנות - יסכימו להשגחה של צהר. אם יש אמת בטענות האלה, למה להתנגד ליוזמה הזאת?
תשובה
אני מכיר את ההשגחה של הרבנות הראשית יותר מיובל שנים רוב הטענות הן עלילות שווא! הן משמשות כתירוץ כדי לקעקע את חומת הכשרות של הרבנות הראשית תקלות ישנן בכל מערכת ומתקנים אותן. אדרבה שצוהר יסייע לרבנות הראשית לשפר את מערך הכשרות. הקמת מערך כשרות מתחרה יביא לתקלות חמורות הרבה יותר