• הפגישות ומה שמסביב

’אין אשה אלא ליופי’?

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ג ניסן תשע"ח
שאלה
לכבוד הרב שליט"א, אבקש מהרב להבהיר את הפירוש לדברי חז"ל, שאין אשה אלא ליופי, דע"פ פשוטו הוא מוזר, כאילו חכמינו הקדושים היו שובניסטיים ח"ו, שאין תכלית לאשה אלא יופיה, דלכאורה כמו שלאיש יש תפקיד חשוב ברוחניות חייו כן פשוט יש לאשה ג"כ, וא"כ איך יתפרשו דברי חז"ל הנ"ל. בכבוד, ובברכת חג כשר ושמח,
תשובה
שלום רב הכוונה של דברי חז"ל שאישה יש בה שייכות לעולם הזה יותר מאשר לאיש. הקב"ה יצר את האישה כנאה וכמשתלבת בצורה יותר הרמונית עם הטבע. העדינות של האישה בא לידי ביטוי גם בצדדים הפשוטים של החיים. ודאי שאין הכוונה שאישה תתעסק ביופי שלה במנותק מהאתגרים הרוחניים שבעבורם נשלח כל אדם לעולם. אולם האישה יכולה למלא שליחותה גם על ידי היופי שלה. היופי שבה מטיב עם עצמה ומטיב עם מי שהיא שותפה עימו לחיים של שליחות וקדושה. כל טוב