• דגים

הרחקות בין בשר ודגים

הרב חגי לרר

ט סיון תשע"ח
שאלה
שלום, באותו שמן שמטגנים ירקות מטגנים גם דגים. אח"כ אפשר לאכול אותם ירקות עם בשר? ואותו דין שייך למחמירים בדג עם חלב? תודה
תשובה
שלום וברכה. בשו"ת חלקת יעקב יורה דעה סימן כ' דן בשאלה זו וכותב לאסור כיוון שדין נ"ט בר נ"ט(הכוונה לטעם קלוש שעובר ממאכלים לכלי ואחרי זה מהכלים למאכל)) נכון רק לטעם הבלוע בכלים אך לא אוכל שבלע טעם אוכל. שטעם הדגים בלוע ממש בירקות וממילא אסור לאכול את הירקות עם בשר או חלב לנוהגין איסור. ברכה והצלחה.