• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות בתנ"ך

כמה מילים יש בתנ"ך ועוד....

רבנים שונים

כ"א אייר תשע"ח
שאלה
בס"ד שלום הרב יש לי שאלה אני יודע שיש 150 פרקים בתהילים אבל כמה יש בכול התנ"ך כולו אני אשמח לדעת כמה אותיות מילים ופסוקים תודה רבה והמשך יום טוב
תשובה
שלום וברכה. יש גרסאות שונות בעניין החלוקה לפרקים, מכיוון שהחלוקה המקובלת היום נקבעה על ידי מדפיס נוצרי, ויש מדפיסים שחילקו את התנ"ך לפרקים בצורה שונה. בכל מקרה, לפי החלוקה המקובלת יש 929 פרקים בתנ"ך. בנוגע למספרי המילים והאותיות - בתנ"ך יש 306,758 מילים, ו1,203,006 אותיות (כך על פי פרוייקט השו"ת). בהצלחה. מערכת האתר