• חלה ונושאים נוספים

עוללות ופאה

מכון התורה והארץ

י סיון תשע"ח
שאלה
תודה רבה לכבוד הרב, אם אפשר לשאול ע"פ תשובת הרב משמע שעוברים היום על אסור כאשר בוצרים? 2) מתי התפשטות צמחים מוגדרת כשדה אחת ומתי כהרבה שדות?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. כשאין מצווה אין אנשים שעוברים. המציאות היא שאין היום עוללות, כמו כן המציאות היום שאין עניים שבאים לקחת, לכן שאין אפשרות לקיום המצווה הזאת בימינו. כשם שאין בימינו פאה, לקט ושכחה. ב. יש הרבה הגדרות, עיקרם ברמב"ם מתנות עניים פ"ג קחנו משם. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ