• פירות וירקות

גידול עצמאי של ירקות עלים

מכון התורה והארץ

כ סיון תשע"ח
שאלה
הרב אני מגדל חסה וסלרי בגינה איך יהיה אפשר לאכול אותם לפי ההלכה{לגבי חרקים]
תשובה
בס"ד שלום וברכה סלרי הוא דבר מאד נגוע, ועל כן אי אפשר לאכול אלא בבדיקה יסודית, תחילה יש להשרות ולשטוף ולאחר מכן יש לעבור על כל עלה ועלה וכל חבק וחבק (עבודה קשה) ולנקותו בשפשוף על ידי ספוג או מטלית ושלא ישארו כנימות ואקריות הדבוקות לעלים או חבקים. כמו כן לאחר מכן יש להתבונן מול השמש שאין זבוב המנהרות בעלים. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ