• שאלות הלכתיות כלליות

מִפְקַדִים בצהל

הרב יצחק בן יוסף

ד תמוז תשע"ח
שאלה
לכבוד הרב שלום רב התגייסתי השבוע לצהל ושמתי לב כי ישנם הרבה מפקדים (ספירת אנשים) האם הדבר מותר?
תשובה
שיהיה לך הרבה הצלחה, ותעשה תפקידך ותחזור בשלום בגוף ובנפש. מצאנו מפקדים שונים אצל משה ,שאול, ודוד. המפקד הדומה ביותר לענייננו זהו מפקדו של שאול, שפקד את ישראל לפני המלחמה בעמלק על ידי טלאים, כך בצבא יש צורך עמוק למפקד קבוע ואתם מתרגלים בכך עשרות פעמים ביום, ומותר לעשות זאת מפני הצורך על ידי דבר אחר. אפשר לספור נעליים ולחלק לשניים, לספור כובעים, לספור רובים, והמפקד מותר מפני הצורך ועל ידי דבר אחר.