• תורה, מחשבה ומוסר
  • לימוד אמונה וחיזוקה

פרנסה ומצוות

הרב דוד חי הכהן

י"ט תמוז תשע"ח
שאלה
אם הכסף שהאדם ירוויח נקבע בראש השנה-האם האדם יכול להפסיד את פרנסתו בגלל שהוא עובר עברות? כי פעם שמעתי שאם בן אדם פוגם בברית וכו’ זה פוגע לו בפרנסה ובמזל (מוציא זרע לבטלה= ר"ת מזל) .אם כן איך זה מסתדר אם זה שהכסף נקבע בראש השנה ,והאם זה באמת נכון שע"י עברות אדם לא מצליח במעשי ידיו/בעסקיו?
תשובה
אם נקבע שאדם ירויח סכום גדול והוא מחליט לזרוק אותו לים האם השתנתה הקביעה? לא! הוא קיבל, אך איבד בעצמו את זכותו. וכך אפשר שע"י עברות חמורות אדם יפגע בפרנסתו למרות שאם לא היה חוטא היה זוכה לה.