• האם מברכים במקרים שונים

ברכה זהה על משקין ואוכלין

כולל הלכה בית אל

ו אב תשע"ח
שאלה
שלום וברכה, אם אני עומד לאכול מאכל שברכתו שהכל ולשתות משקה שברכתו שהכל (נניח מים). האם עלי לברך שהכל פעמים או רק על אחד מהם? ואם על אחד מהם על מי? האם משנה אם מראש היו לפני או שבא אחד לאחר שברכי על השני ולא היתה דעתי עליו באותה עת של הברכה? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בע"ה שלום וברכה! כיוון שמדובר על מאכל ומשקה (ולא על שני מאכלים) הרי שיש לברך פעמיים "שהכל", מלבד אם קרה אחד משני המקרים הבאים: א) בעת הברכה הייתה דעתך במפורש גם על אכילת המאכל וגם על שתיית המשקה. ב) גם המאכל וגם המשקה היו לפניך בעת הברכה, ולא הייתה כוונה מפורשת לייחס את הברכה רק למאכל/משקה. בשני המקרים הנ"ל מברכים ברכה אחת על הדבר הראשון שברצונך לאכול/לשתות. (שו"ע או"ח סימן רו סעיף ה, מ"ב ס"ק כ"א) בברכה, הרב עודד מילר