• הכותל והר הבית

עליית חילונים להר הבית

הרה"ג דוב ליאור

ד אב תשע"ח
שאלה
מפעם לפעם פונות לעולי ההר בטהרה קבוצות של חילונים וחילוניות המעוניינים לעלות להר הבית. רבים מהם עולים בטומאה בוודאות גמורה. חלק ניכר אף מגיעים כשנעלי עור לרגליהם. הדילמה: אם נדריך אותם בביקורם בהר - נוכל לדבר אתם על יהדות ומקדש, ולוודא שלא יכנסו לרמה המוגבהת, ולא יעברו על איסור כרת. מאידך, בזה שנדריך אותם, ניתן לגיטימציה לעלייתם בטומאה ונבטל מצוות עשה של שילוח טמאים ושמירת המקדש. כיצד יש לנהוג לפי ההלכה?
תשובה
נראה בפשטות שאין לתת לגיטימציה לעלייה להר הבית בטומאה גם אם בכך תימנע עלייה לרמה. עדיף שלא יעלו כלל מאשר שיעלו בטומאה ובהעלמת עין של העולים בטהרה. העיקר שאתה לא תתמוך ולא תסייע, אפילו בעקיפין לעלייה להר הבית שלא כהלכה.