- הלכה
- כלים והכשרתם
הכשרה של מעבד מזון
שאלה
השתמשנו במעבד מזון כדי לעבד בשר.
אנחנו מעוניינים להכשיר את המעבד מזון כך שנוכל להשתמש בו לדברים חלביים.
האם זה אפשרי?
אם כן כיצד אנחנו מכשירים את המעבד מזון?
תשובה
כפי הנראה הבשר שהיה במעבד המזון היה קר ובלא חריפות כזו שגורמת שאי אפשר לאכול את הבשר, ולכן המעבד לא בלע את טעם הבשר, ולכן כל מה שצריך הוא לנקות את המעבד מכל שיירי הבשר, ואז יהיה מותר להשתמש בו ככלי פרווה. וליתר בטחון טוב לנקותו עם הרבה סבון, שגם אם אולי ישאר איזה שמץ של בשר, יפגם כל כך עד שלא יחשב כמאכל כלל.
הכשרת מחבת טפלון בשרי מבליעת חלבי
הרב דניאל קירש | כ"ה תמוז תשפ"ג
הכשרת סירים על ידי העראה מכלי אחר
הרבנות הראשית לישראל | ח אב תשפ"ג
צליית כבד על גריל גז רשת יצוקה
הרב חיים שרייבר | י ניסן תשע"ו

שעווה בתוך סיר
הרה"ג דוב ליאור | ג סיון תש"ע
הרב אליעזר מלמד
ראש ישיבת הר ברכה ורב הישוב. מחבר סדרת ספרי "פניני הלכה".
לומר לילד שירביץ בחזרה?
י"ט שבט תשס"ב
לימוד גמרא
כ שבט תשס"ב
סירוס כלבה
כ"ב שבט תשס"ב
הדרך לאמונה
כ"ט טבת תשס"ב

קרי לילה בכיפור
הרב יצחק בן יוסף | ו תשרי תשע"ד

האם בימינו יש ליטול לולב ביום טוב שחל בשבת?
הרב שמואל אריאל | כ"ג תשרי תשפ"א
מותר להתחיל בבניית הסוכה לפני יום כיפור?
הרב בנימין במברגר | י"ז אלול תשס"ה
למה לא נוטלים לולב בשבת?
הרב רואי מרגלית | כ"א אדר ב' תשס"ג

דעת הרב קוק בעניין הר הבית
הרב עזריה אריאל | י"א תשרי תשפ"ד

גוי של שבת
הרה"ג יעקב אריאל | י"א תשרי תשפ"ד
מדוע אלקנה לא התיר לחנה את נדרה?
הרב חיים שרייבר | י"א תשרי תשפ"ד
