• צבא ולימוד תורה

איך אפשר לחלוק על גדולי ישראל?

הרב אליעזר מלמד

י"ט אדר א' תשס"ה
שאלה
אני לא מבין איך אפשר לחלוק על גדולי ישראל? נניח גדולי התורה החרדים שלא מקשיבים להם, אבל מה עם מי שמכונים בפי הדת"ל "ראשי הציונות הדתית", הלא הם רבותינו הגר"מ אליהו והגר"א שפירא שליט"א? הרי הם פסקו שהסדר זה רק בדיעבד, אז איך אפשר להמרות את פיהם ולשלוח את המון העם להסדר? מה גם שאם לא מקשיבים להם, נותרה הציונות הדתית ללא מנהיג!
תשובה
כל השאלה הזו אינה מובנת כלל. כפי הנראה יש בידך עובדות לא נכונות שעליהם אתה מסתמך בשאלתך. אם תבאר את טעמי השאלה אוכל להתייחס. כללו של דבר מסגרת השילוב של ישיבה וצבא כפי שנהוג בישיבות ההסדר היא מסגרת מהודרת לציבור רחב מאוד. זאת גם דעת גדולי התורה שהזכרת. ובטוחני שכל ציטוט אחר בשמם הוא חלקי והוצא מהקשרו.