- הלכה
- עופות
כתמים אדומים בעוף מוכשר
שאלה
שלום לרב,
1. קניתי גרון עוף (כשר כמובן) וראיתי שבמקומות רבים יש כתמים שנראים של דם (הם כה רבים שלא יכולתי בכלל להסיר אותם גם אם רציתי).
השאלה אם יש בזה בעיה או שמותר לבשל אותם כך?
2. באופן כללי (בחלקי עוף שונים) - האם צריך להוריד כתמים אדומים או ורודים לפני הבישול או שאין בזה בעיה?
תודה רבה!
תשובה
הכתמים האדומים אינם דם אסור
הם נוצרו כנראה כתוצאה מהמריטה
כשרות בשר ברווז
הרב יעקב כהן | כ"ח אב תשס"ז
מליחת עופות
הרבנות הראשית לישראל | כ"ו תמוז תשע"ה

תרנגול הודו לדעת השל"ה
הרה"ג דוב ליאור | ט"ו טבת תשס"ח
צליה בעוף
הרבנות הראשית לישראל | ט טבת תשע"ד

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

חתונה במסעדה פתוחה בשבת
ט"ז אב תשס"ב

הבאת ילדים לעולם
ב אב תשס"ב

ביטוח משלים
ב אב תשס"ב

הפקר חדר של גוי בבית יהודי
י"ד אב תשס"ב

שיבולת שועל זה חמץ?
הרה"ג יעקב אריאל | י ניסן תשס"ח
הכשרת מנגל לפסח
הרב יוסף אפריון | י"א אייר תשע"ו

איזה "זרוע" לקנות לפסח ואם אוכלים אותה
הרב נועם דביר מייזלס | ז ניסן תש"פ

טחינה האם אסורה בגזרת קטניות
הרה"ג דוב ליאור | י"ד ניסן תשע"א

שירת נשים מוקלטת עם גברים
הרב נועם דביר מייזלס | ט ניסן תשפ"ג
ביעור שביעית - האם ניתן להפקיר בבית
הרב משה מאיר אבינר | ט ניסן תשפ"ג
