• שבת ומועדים
  • ספר דברים

מיהו המצווה?

הרב רפאל וסרטיל

כ"ד כסלו תשע"ט
שאלה
"והיו הדברים האלה אשר אנכי מצווך היום" מיהו המצווה? מי זה אנכי? פירוש מאדמור הזקן בתורה אור אומר שזה עצמותו ומהותו של הקב’’ה. אבל לפי פשטות הדברים נראה שזה משה רבינו קצת התבלבלתי...
תשובה
לשואל שלום, אכן בפשטות הכוונה היא, לדברים ש'אני', משה רבנו, מצוה משמו יתברך, והאדמו"ר הזקן מחדש, שהכוונה היא לעצמות ה'. מחלוקת בין מפרשים היא דבר רווח, וכך גם כאן ניתן להסביר בשני האופנים, ו"שבעים פנים לתורה". בברכה נאמנה