• ברכת הטוב והמטיב ושהחיינו

שהחיינו על הדלקת נרות שבת

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

א מרחשון תשע"ט
שאלה
האם תוכל לתת לי בבקשה את המקור לאמירת ברכת שהחיינו ע"י כלה המדליקה נרות שבת בפעם הראשונה?
תשובה
יש מקומות שבהם האשה מברכת ברכת "שהחיינו", כאשר היא מדליקה נרות בפעם הראשונה אחרי נישואיה, ב"שמירת שבת כהלכתה" מביא שהמקור לזה הוא היעב"ץ בסידורו, ומוסיף ה"שמירת שבת כהלכתה", שאם אין מנהג קבוע במקום – לא תברך, אך אם תרצה, תלבש בגד חדש או תשים פרי חדש על השולחן, ואז יכולה לברך ברכת שהחיינו. ואם נהגה להדליק נרות שבת גם לפני החתונה, אין כל מקום לברך ברכת "שהחיינו" בהדלקתה הראשונה שאחרי החתונה. [שמירת שבת כהלכתה פרק מג סעיף מב ובהערות]