עזרה דחופה לחברה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ז אדר א' תשס"ה
שאלה
חברת נפש שלי ביקשה שאשאל מדוע בכל פעם שהיא עוברת ליד מודעת אבל היא נתקפת פחד עמוק וגם אם מישהו עבר ליד מודעה כזו היא משתדלת לא להיות בסביבת אותו אדם. הדבר פוגם באיכות חייה. היא ממעטת לצאת מהבית שמא תתקל במודעה כזו. אולי יש פרקי תהילים או ברכות או מעשים שיש לעשות כדי להיפטר מפחד לא ברור זה...
תשובה
אם היא רוצה להשתחרר מהפחד הזה עליה ללכת ליעוץ. יועץ טוב יוכל להוציא אותה מהפחד הזה. בכל אופן אני מצרף את ברכתי שד' יסיר ממנה את הפחד הזה.