• בין בעלי מקצוע ללקוחות

ייחוד עם רופאה

הרב גדעון ויצמן

ה אדר ב' תשס"ה
שאלה
האם יש המתירים ייחוד של גבר (דתי) עם רופאה או פסיכולוגית (שאינה בגדר "חשודה על עריות") לצורך טיפול?
תשובה
ודאי עדיף שגבר יטפל אצל רופא ולא רופאה אבל כשאין ברירה ואין רופא ויש רק רופאה יש הרבה מתירים לטפל אצלה כיון שהיא עסוקה בעבודתה כרופא. יש שדורשים נוכחות של אדם נוסף, או לכל הפחות אפשרות שאדם נוסף יכול להכנס, ולכן עדיף לקבוע פגישה בזמן שיש אנשים אחרים שם ולא לקבוע בסוף היום או בבית פרטי. כמו כן אסור לנעול את הדלת כך שיהיה יחוד בין הגבר והרופאה.