• חינוך ילדים

בהמשך לתשובה של הרב

הרב ש. יוסף וייצן

ג ניסן תשע"ט
שאלה
אולי כדאי לברר למה הילד פונה לתקשורת בצורה כזאת.... אולי לא מבין קודים חברתיים... אולי יש לו קושי בויסות חושי.... אולי יש לו קושי תקשורתי קל שעם מעט תיווך הבעיה תיפתר. .. ואולי הוא סתם בודק גבולות כמו ילד בן שנתיים... ?? לנסיוני, בעיות חברתיות עם ילדים יכולות להיות משהו קל שנעלם מעצמו או עם עזרה קלה, ויכולות להיות כמו חור בשיניים, שאם לא מטפלים, זה מעמיק וכואב....
תשובה
שלום רב ממש כפי שכתבתם.אין כאן בעיה חריגה. ההתנהגות הזו הינה התנהגות נורמטיבית. אולם יש לה סיבה. העבודה היא להמיר את התשומת לב אליו בדרך חיובית ולא בדרך מקולקלת. לתקופה הקרובה תכירו בכך שצריך להשקיע בו יותר זמן. ילד זה צריך תיווך גדול יותר מהמבוגרים שמלווים אותו. הוא צריך ללמוד את כללי המשחק..לנסות ללמד אותו ולא להוכיח אותו. כפי שכתבתי לעיל להציב לו גבול ברור ולעמוד על כך שהגבול מיושם. כל טוב