• שבת ומועדים
  • מחשבים, אינטרנט ופלאפונים

משחקי מחשב בשבת

הרב אלישיב קפקה

י"ד אדר א' תשע"ט
שאלה
האם מותר לשחק משחקי מחשב בשבת אם אתה שם אותו על שעון שבת? ולמה?
תשובה
בס"ד שלום רב, אסור לשחק בשבת במחשב משתי סיבות: א. שימוש בחשמל בשבת אסור, ומה שאנו נהנים מאור ומיזוג וכדומה על בסיס שעון שבת הוא ללא מגע ויצירת זרם. במשחק במחשב בכל לחיצה על כפתור או אופן אחר של משחק הרי פועלים בחשמל. ולכן זה אסור. ב. מלבד עצם האיסור של שימוש בחשמל, יש איסור של זילותא דשבת. כבר פוסקי הדור הקודם נשאלו על השארת טלויזיה או רדיו פתוחים במהלך השבת, כך שללא כל מגע אפשר לצפות או להאזין, ודעת כולם שהדבר אסור מכמה טעמים שונים (יביע אומר או"ח א, כ אותיות יא-יד; ציץ אליעזר חלק ג, טז). אחד מהם הוא עניין זילות השבת שנוצרת מכך שעסוקים בדברים שאינם מעניינה של השבת. וודאי שמאחר ובפועל לא משתמשים כלל בחשמל, השימוש באמצעי הבידור השונים (מחשב, רדיו, נגנים וכד') מהווה פגיעה בכבוד השבת ואסור. בברכה,