• שאלות כלליות

מותר להעיר את אבא שלי?

הרב מיכאל יומטוביאן

י"ב אדר א' תשע"ט
שאלה
אבא שלי ישן, הגיע אדם וביקש להעיר אותו לצורך מסוים. האם מותר לי להעיר אותו?
תשובה
ראשית נאמר, כל הכבוד על הזהירות בכבוד ההורים. צריך לזכור שההורים שלנו הם לא חברים שלנו. אמנם טוב ורצוי שיהיה קשר חם ונעים בין הורים לילדיהם, אך אחרי הכל מדובר בקשר עם הורים ולא קשר בין חברים. לגופה של השאלה, אם אביך יצטער שלא הערת אותו, כלומר מדובר בצורך שחשוב לאביך להתעורר בשבילו, מותר להעיר אותו. ובכל אופן גם במקרה כזה טוב שמישהו אחר יעיר את אביך ולא אתה עצמך. (ערוך השולחן יו"ד רמ מ) אמנם אם אביך לא יצטער שלא הערת אותו, במקרה כזה אין להעיר אותו. כמובן, כל מה שכתבנו כאן, נכון באותה מידה כלפי אמא שלך.