• תערובת מאכלים

ברכה על מרק עם שקדי מרק

הרב עזריה אריאל

כ"א אדר ב' תשע"ט
שאלה
ילדים אוכלים מרק ביחד עם כמות ניכרת של שקדי מרק. גם המרק וגם השקדים חשובים בעיניהם. הם גם אוכלים את השקדים לבדם ללא המרק. (ובמקרה של "תקלה" כאשר אין שקדי מרק בבית, הם גם יאכלו את המרק לבדו.) לא נראה לי שיש להם "כוונה" מיוחדת לשבוע לא מזה ולא מזה. האם עדיין לברך ברכה אחת?
תשובה
לשואל, שלום וברכה! מכיוון שגם השקדים חשובים בעיניהם, למרות שהתוכנית איננה דווקא "לשבוע" אלא להפיק הנאה מיוחדת מהם, יש לברך בורא מיני מזונות בלבד, וזה פוטר את המרק. לכתחילה עדיף שבכף הראשונה שאוכלים מהמרק יהיו גם שקדים. מקור: 'וזאת הברכה' עמ' 118.