• שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

הכשרת מכונת קפה ידנית ומטחנת קפה

הרבנות הראשית לישראל

י ניסן תשע"ט
שאלה
שלום יש ברשותי מכונת קפה (לא קפסולות) ומטחנת קפה אשמח לדעת כיצד ואם אפשר להכשיר את המכונה לפסח ואת מקציף החלב? ה אם מספיק לא להשתמש במכונה 24 שעות ולאחר מכן לתת לה לרתוח עם טעם לפגם ולרוקן את המים (המכונה נמצאת עם מיכל מים נתיק) השימוש במוכנה שומש לפולי קפה טחונים אשר חלקם היו עם הל כמו כן כיצד אני יכול להכשיר את המטחנה אשר שומשה אך ורק לקפה אך מידי פעם היה עם הל המטחנה הינה מטחנה קונית הדומה בפעולתה למטחנת ריחיים תודה ויום טוב
תשובה
ב"ה שלום וברכה נכון מספיק הגעלה עם חומר פוגם אחר 24 שעות וגם זה נעשה מחשש רחוק כי בדרך כלל אין שימוש בחמץ. חג שמח הרב חגי בר גיורא