• שבת ומועדים
  • מכירת חמץ

מכירת חמץ - שימוש בחמץ

רבנים שונים

כ"ח ניסן תשע"ט
שאלה
לכבוד הרב אבישי נתן מייטליס, קראתי את המאמר המקיף של הרב בנושא של מכירת חמץ (מניסן תשעה) ושם הרב כתב בחלק של "הנחיות לרב המוכר את החמץ" כך: "לא בא הגוי מייד במוצאי החג רשאים להשתמש מיד בחמץ, על דעת שישלמו לגוי את מחירם – כשיבוא להחזיק בשלו עפ"י שומת בקיאים." מצד שני בשטר המכירה לא ראיתי שום סעיף שמדבר על זה. - אז כיצד למעשה ניתנת ההסכמה של הגוי על כך? תזכו למצוות
תשובה
שלום בשטר מכירת חמץ לנוכרי אסור לשייר בקניין כלל ולא להתנות עליו - שו"ע או"ח סי' תמח סעי' ג. ולכן המכירה לגוי חלוטה וגמורה. במוצאי החג (או השבת, כדהשתא) הרב או בא כוחו יוצר קשר עם הנוכרי, וקונה ממנו את החמץ, או מבקש ממנו היתר להשתמש בחמץ עד שיקנו ממנו חזרה. ביקרא דאורייתא הרב אבישי נתן מייטלס