• שבת ומועדים
  • הלכות הספירה

שכחתי ספירת העומר בלילה הראשון

הרה"ג יעקב אריאל

ז אייר תשע"ט
שאלה
שלום הרב, שכחתי לספור ספירת העומר בערב הראשון. השלמתי למחרת ללא ברכה והמשכתי עם ברכה מאז. ראיתי באחד השו"תים שהערב הראשון שונה לעניין השכחה משאר הימים ואם שכחתי בערב הראשון אין באפשרותי להמשיך ולברך. רציתי לדעת האם נהגתי נכון כשהמשכתי לספור בברכה וכיצד עליי להמשיך לנהוג בהמשך? אציין שאני אישה (אם רלוונטי לעניין הפסיקה) תודה רבה!
תשובה
מפשטות לשון הפוסקים משמע שאין הבדל בין הלילה הראשון ליתר הלילות. אומנם מבחינת ספירת הימים אין כאן תמימות, אך מבחינת ספירת השבועות יש כאן תמימות