- הלכה
- כלים והכשרתם
הכשרת מחבת
שאלה
בס"ד
בתי טיגנה ביצה עם תירס במחבת בשרית ועירבבה תוך הטיגון עם תרווד חלבי מסילקון (עבר יותר מעת לעת מהשימוש בו עם חלבי) האם יספיק ליבון קל?
תשובה
בס"ד
שלום רב,
כיון שמדובר שהתרווד לא היה בן יומו, אזי אין צורך להכשיר את המחבת כלל.
אמנם, אם המחבת היתה בת יומה יש להכשיר את התרווד. וכן אם היתה המחבת בת יומא, לכתחילה אין לאכול תבשיל זה עם חלב או בשר. ועדיף להשתמש באכילתו בכלי בשרי ולא חלבי (כמובן שאפשר בפרווה).
שבת שלום,

הגעלת צלחת המיקרוגל
הרה"ג יעקב אריאל | ח כסלו תשע"ב

האם צריך להגעיל סיר חדש?
הרב יצחק בן יוסף | י"ז אייר תשפ"א

מנגל - שלא ידוע מה נעשה עליו
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ב אלול תשס"ח

תבנית חמה על כיריים
הרב נועם דביר מייזלס | ט"ז אלול תשפ"ב

הרב אלישיב קפקה
בעל כושר רבנות עיר, ר"מ בישיבת "אבינועם" תפוח

בשר שנתעלם מן העין
ה מרחשון תשע"ט

כשרות סכין במיקסר
כ"ד כסלו תשע"ח

טעות בקריאת התורה
א שבט תשע"ח

אכילת שיעור כביצה לחם
ד תשרי תשע"ח

שיבולת שועל (קוואקר)
הרה"ג יעקב אריאל | י אייר תש"ע

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח

לטלפן לקרובים בעקבות פיגוע
הרה"ג דוב ליאור | כ"א תמוז תשס"ב
מדוע אסור לנשים להכנס לבית העלמין?
הרב בנימין במברגר | ד אדר ב' תשע"א
האם משחת ידיים נחשבת חציצה לנטילת ידיים?
כולל הלכה בית אל | ד שבט תשפ"ג

חשש לגזל
הרב יהודה אודסר | ז שבט תשפ"ג

שימוש במילה "מזרוחניק" כביטוי גנאי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג
