שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

הכשרת מחבת

undefined

הרב אלישיב קפקה

י"ט אייר תשע"ט
שאלה
בס"ד בתי טיגנה ביצה עם תירס במחבת בשרית ועירבבה תוך הטיגון עם תרווד חלבי מסילקון (עבר יותר מעת לעת מהשימוש בו עם חלבי) האם יספיק ליבון קל?
תשובה
בס"ד שלום רב, כיון שמדובר שהתרווד לא היה בן יומו, אזי אין צורך להכשיר את המחבת כלל. אמנם, אם המחבת היתה בת יומה יש להכשיר את התרווד. וכן אם היתה המחבת בת יומא, לכתחילה אין לאכול תבשיל זה עם חלב או בשר. ועדיף להשתמש באכילתו בכלי בשרי ולא חלבי (כמובן שאפשר בפרווה). שבת שלום,
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il